Zeytinyağlı Taze Kabak Yemeği
Hazırlanışı
- Önce yarım çay bardağı kadar zeytinyağını geniş ve yayvan bir tencereye döküyorsun. Üstüne iki orta boy soğanı jülyen doğrayıp tencerenin içine yayarak koyuyorsun.
- Sonra 5-6 tane uzunca yeşil kabağı resimdeki gibi tırtıklı soyacakla soyup sonra dörde bölüp, kuşbaşı doğrayıp onları da soğanın üstüne koyuyorsun. Bu noktada kabakların ortasına bir tatlı kaşığı salçayı koyuyorsun. Benim salça ev salçası ve biber salçası olduğu için ben bu kadarını yeterli görüyorum, istersen domatesse salçan biraz daha koyabilirsin.
- Ardından 4-5 domatesi yemeklik doğrayıp kabakların üstünü örtecek şekilde koyuyorsun ve en üste de üç-dört iri diş sarımsağı dilimleyip yayarak gelişi güzel koyuyorsun
- Veeee ennn önemlisi bir tatlı kaşığından biraz fazla fesleğen koyuyorsun. Ben kurusu var diye kurusunu koydum ama tazesini bulursan iki dal kadarı yeterli. Üstüne tuzunu serpip azıcık zeytinyağı da üzerine gezdirip hiiçç karıştırmadan orta gözde en kısıkta kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyorsun. Kabaklar piştikten sonra ezmeden hafif karıştırıp biraz sıcağı çıkınca yenmeye hazır.
- Bu yemeğin güzelliği şurda: Yemeğe hiç su eklemiyorsun, domates ve kabağın kendi suyuyla gayet güzel pişiyor ve bence lezzetinde bunun da etkisi var. Bir de mutlaka feslikan( fesleğene feslikan demeyi çok seviyorum) kullanıyorsun. Eşim başta, bu yemeği her kim yediyse çok beğendi. Pişerken sarımsak ve fesleğenin öyle bir kokusu çıkıyor ki, biz pişsin diye sabırsızlanıyoruz.