Zeytinyağlı barbunya tarifi

Zeytinyağlı barbunya, zeytinyağlı yemeklerin baş tacı. Hem soğuk hem sıcak tüketilebilen bu mükemmel lezzet tam bir vitamin deposu.

zeytinyaglibarbunya

Malzemeler:

- 500 gr. taze barbunya

- 1 adet soğan

- 1 adet havuç

- 2 adet patates

- 3 adet domates

- 1 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı kadar domates salçası

- 3 su bardağı su

- 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

- Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Düdüklü tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyip kavurun. Ardından sırasıyla havucu ve patatesi ekleyerek kavurmaya devam edin.

Sarımsağı da ekledikten sonra barbunyayı ilave edin.

Daha sonra salçayı ve 2 adet domatesi ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

Son olarak su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip, düdüklünün kapağını kapatıp 12-15 dakika pişirin.

Piştikten sonra dinlendirin ve servis edin.