Zeytinyağlı barbunya tarifi
Zeytinyağlı barbunya, zeytinyağlı yemeklerin baş tacı. Hem soğuk hem sıcak tüketilebilen bu mükemmel lezzet tam bir vitamin deposu.
Malzemeler:
- 500 gr. taze barbunya
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 3 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı kadar domates salçası
- 3 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Düdüklü tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyip kavurun. Ardından sırasıyla havucu ve patatesi ekleyerek kavurmaya devam edin.
Sarımsağı da ekledikten sonra barbunyayı ilave edin.
Daha sonra salçayı ve 2 adet domatesi ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Son olarak su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip, düdüklünün kapağını kapatıp 12-15 dakika pişirin.
Piştikten sonra dinlendirin ve servis edin.