Söğürme tarifi
Söğürme tarifi patlıcan yemekleri arasında en hafif lezzetlerden biri... Köz üzerinde hazırlayacağınız bu tarifin tadını hiçbir şeye değişmek istemeyeceksiniz.
Malzemeler:
- 4 tane patlıcan
- 2 bardak süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Mangalda, ocağın üzerinde ya da ızgarada közleyebileceğiniz patlıcanları soyun. Ardından bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Sonrasında sarımsakları soyup tuz ekleyin ve dövün. Sarımsakları yoğurt ile karıştırın ve patlıcanların üzerine dökün.
Servis tabağına alıp, üzerinde zeytinyağını gezdirdikten sonra toz kırmızı biberi gezdirip servis edin.