Girit kabağı dolması
Girit kabağı dolması, kendine has aromasıyla inanılmaz bir lezzet harikası.
Malzemeler:
- 7 adet küçük Girit kabağı
- Yarım fincan zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Tuz, karabiber, kimyon ve nane
- 1 tutam maydonoz
Hazırlanışı
Kabakları yıkayın ve üst kısımlarını kapak şeklinde kesin.
Bir kabın içerisine yeterli miktarda su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kabakları içine alarak dinlendirin.
İç malzemesi için soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya alın. Zeytinyağı ilave edip, biraz soteledikten sonra biber salçasını ilave edin.
3-4 dk. kavurduktan sonra yemeklik doğranmış domatesleri ekleyin.
Biraz çevirip, toz biberi ve pirinçleri ilave edin ve arzu ettiğiniz kadar baharat ilave edip karıştırın.
Hazır olan kabakların içlerini doldurarak kenarlarına bıçakla 1-2 çizik attıktan sonra tencereye alın.
Üzerine zeytinyağı ve çok az su gezdirin. Daha sonra orta ateşte pişmeye bırakın.