Girit kabağı dolması

Girit kabağı dolması, kendine has aromasıyla inanılmaz bir lezzet harikası.

giritkabagidolmasi

Malzemeler:

- 7 adet küçük Girit kabağı

- Yarım fincan zeytinyağı

- 1 adet orta boy soğan

- 1 su bardağı pirinç

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1 tatlı kaşığı toz biber

- Tuz, karabiber, kimyon ve nane

- 1 tutam maydonoz

Hazırlanışı

Kabakları yıkayın ve üst kısımlarını kapak şeklinde kesin.

Bir kabın içerisine yeterli miktarda su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kabakları içine alarak dinlendirin.

İç malzemesi için soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya alın. Zeytinyağı ilave edip, biraz soteledikten sonra biber salçasını ilave edin.

3-4 dk. kavurduktan sonra yemeklik doğranmış domatesleri ekleyin.

Biraz çevirip, toz biberi ve pirinçleri ilave edin ve arzu ettiğiniz kadar baharat ilave edip karıştırın.

Hazır olan kabakların içlerini doldurarak kenarlarına bıçakla 1-2 çizik attıktan sonra tencereye alın.

Üzerine zeytinyağı ve çok az su gezdirin. Daha sonra orta ateşte pişmeye bırakın.