Fırında Sebzeli Kabak

77711914_4278666_SDIM1856

Malzemeler

  • 2 büyük kabak (Uzunca olacak)
  • 4-5 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 iri soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Üzerine: Tercihen 1 su bardağı kadar kaşar rendesi

Yapılışı

  • Kabakları yarım cm. kalınlığında dilimleyin.
  • Diğer sebzeleri de dilimleyin.
  • Fırın tepsisine bir kabak, bir domates ve soğan gibi, sebzeleri sırayla dizin.
  • Biberleri aralara sıkıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi serpin. Zeytinyağını gezdirip tepsinin üzerini kapatın.
  • 30 dk. kadar üstü kapalı olarak, 15-20 dakika da üstü açık olarak pişirin.
  • Sebzeler hafif kızarınca üzerine kaşar rendesini serpip 5 dakika daha fırınlayın.
  • Hafif ılınınca servis edin.
  • Afiyet şifa olsun.

NOT: Aslında kabakların; tuz ve karabiberle harmanlanıp öyle dizilmesi gerekiyordu fakat ben başta unuttuğum için sonrada serpmek zorunda kaldım.