Etsiz Enginar Dolması

cook recipe

 

ENGİNAR DOLMASI

Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 5 yemek kaşığı pirinç
  • 1 küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 8-10 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Enginar dolması nasıl yapılır?

  • Enginarların sap kısmını kesin. Baş kısmından da iki parmağa yakın yerini kesin.
  • En dışdaki çok sert yaprakları koparın. Enginarı ters çevirip tezgahın üzerine hafifçe bastırın ki yaprakların araları açılsın.
  • Bir çay kaşığıyla içindeki tüylü kısmı alabildiğiniz kadar alın. Biraz kalsa da bir şey olmaz.
  • Yarım limon sıkılmış suya enginarları koyup bekletin.

  • Onlar beklerken siz içini hazırlayın. Pirinci yıkayın. Soğan ve dereotunu doğrayın. Diğer malzemelerini de ekleyip karıştırın.
  • Enginarların yapraklarını hafif aralayıp içini yaprak aralarına da gelecek şekilde doldurun.
  • Bir tencereye yerleştirin. Enginarların yarısını geçecek kadar sıcak su koyun.
  • Enginarların suyuna biraz zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini katıp ağzını kapatın. Kısık ateşte en az 1 saat pişirin.
  • Hafif ılıyınca servis edin.
  • Afiyet şifa olsun. Rabbim bizleri şükreden, kıymet bilen, israf etmeyen kullarından eylesin.