Etsiz Enginar Dolması
ENGİNAR DOLMASI
Malzemeler
- 3 adet enginar
- 5 yemek kaşığı pirinç
- 1 küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 8-10 dal dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Enginar dolması nasıl yapılır?
- Enginarların sap kısmını kesin. Baş kısmından da iki parmağa yakın yerini kesin.
- En dışdaki çok sert yaprakları koparın. Enginarı ters çevirip tezgahın üzerine hafifçe bastırın ki yaprakların araları açılsın.
- Bir çay kaşığıyla içindeki tüylü kısmı alabildiğiniz kadar alın. Biraz kalsa da bir şey olmaz.
- Yarım limon sıkılmış suya enginarları koyup bekletin.
- Onlar beklerken siz içini hazırlayın. Pirinci yıkayın. Soğan ve dereotunu doğrayın. Diğer malzemelerini de ekleyip karıştırın.
- Enginarların yapraklarını hafif aralayıp içini yaprak aralarına da gelecek şekilde doldurun.
- Bir tencereye yerleştirin. Enginarların yarısını geçecek kadar sıcak su koyun.
- Enginarların suyuna biraz zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini katıp ağzını kapatın. Kısık ateşte en az 1 saat pişirin.
- Hafif ılıyınca servis edin.
- Afiyet şifa olsun. Rabbim bizleri şükreden, kıymet bilen, israf etmeyen kullarından eylesin.