Bulgurlu Bakla Yemeği

BAKLA DİBLESİ

Malzemeler

  • 1/2 kg. Taze bakla
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 dal taze soğan
  • 1 küçük demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Üzeri için sarmısaklı yoğurt

Yapılışı

  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda azıcık sarartın.
  • Üzerine salçayı ekleyip kavurun. Ayıklanıp küçük doğranmış baklaları ilave edin.
  • Taze soğanıda doğrayıp ekleyin. Bulguru ilave edin.
  • Üzerine çıkacak kadar su ekleyip, tuzunu atın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pişmesine yakın, dereotunu doğrayıp ekleyin.
  • 10 dakika daha pişirip altını kapatın.
  • Ilınınca sarmısaklı yoğurt eşliğinde servis edin.