Bulgurlu Bakla Yemeği
BAKLA DİBLESİ
Malzemeler
- 1/2 kg. Taze bakla
- 3 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 3 dal taze soğan
- 1 küçük demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Üzeri için sarmısaklı yoğurt
Yapılışı
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda azıcık sarartın.
- Üzerine salçayı ekleyip kavurun. Ayıklanıp küçük doğranmış baklaları ilave edin.
- Taze soğanıda doğrayıp ekleyin. Bulguru ilave edin.
- Üzerine çıkacak kadar su ekleyip, tuzunu atın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Pişmesine yakın, dereotunu doğrayıp ekleyin.
- 10 dakika daha pişirip altını kapatın.
- Ilınınca sarmısaklı yoğurt eşliğinde servis edin.