Baklalı Zeytinyağlı Enginar Çanağı
Baklalı Zeytinyağlı Enginar Çanağı
Malzemeler
- 5 adet enginar çanağı
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı taze bezelye
- 1 çay bardağı taze bakla
- 1 adet havuç
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz ve zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Zeytinyağlı Enginar Nasıl yapılır?
- Bir tencereye un 1 yemek kaşığı limon suyu ve bir su bardağı soğuk suyu koyup karıştırın.
- Enginarları bu suya atıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısıp, 10 dakika pişirin. Yarı yarıya pişmesi lazım.
- Diğer tarafta bir tencereye zeytin yağını koyun.
- Küp doğranmış kuru soğanı ilave edin. Soğan sotelenince küp doğranmış bakla, havuç ve bezelyeyi ilave edin.
- 2-3 dakika kavurun. İnce doğranmış dere otunu ilave edin. Üzerine yarı pişmiş haldeki enginarları ters çevirerek yerleştirin.
- Enginarı haşladığınız suyu ilave edin. Tuzunu atıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Enginar tamamen yumuşayınca altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Ilınınca doğranmış dere otu serperek servis yapın.
- Afiyet şifa olsun.
NOT: Eğer hazır çanak alacaksanız limon suyu koymanıza gerek kalmıyor. Enginarı kendiniz alıp ayıklarsanız çok daha lezzetli oluyor. Çünkü çanakları limon tuzlu suda bekletiyorlar. Bu da tadını etkiliyor.