Baklalı Zeytinyağlı Enginar Çanağı

IMG_2776

Baklalı Zeytinyağlı Enginar Çanağı

Malzemeler

  • 5 adet enginar çanağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı taze bezelye
  • 1 çay bardağı taze bakla
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz ve zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Zeytinyağlı Enginar Nasıl yapılır?

  • Bir tencereye un 1 yemek kaşığı limon suyu ve bir su bardağı soğuk suyu  koyup karıştırın.
  • Enginarları bu suya atıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısıp, 10 dakika pişirin. Yarı yarıya pişmesi lazım.
  • Diğer tarafta bir tencereye zeytin yağını koyun.
  • Küp doğranmış kuru soğanı ilave edin. Soğan sotelenince küp doğranmış bakla, havuç ve bezelyeyi ilave edin.
  • 2-3 dakika kavurun. İnce doğranmış dere otunu  ilave edin. Üzerine yarı pişmiş haldeki enginarları ters çevirerek yerleştirin.
  • Enginarı haşladığınız suyu ilave edin. Tuzunu atıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Enginar tamamen yumuşayınca altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
  • Ilınınca doğranmış dere otu serperek servis yapın.
  • Afiyet şifa olsun.

NOT: Eğer hazır çanak alacaksanız limon suyu koymanıza gerek kalmıyor. Enginarı kendiniz alıp ayıklarsanız çok daha lezzetli oluyor. Çünkü çanakları limon tuzlu suda bekletiyorlar. Bu da tadını etkiliyor.