Taze Bamya Kızartması
Bu mevsimde bamya mı olur diyenlere küçük bir önerim var. Yaz aylarında bamyaları ayıklayıp çiğ olarak poşetleyin ve dondurucuya koyun. Kışın tazesinden farksız bamyaları çıkarıp kızartabilirsiniz.
Malzemeler
- 400 gr. taze iri bamya
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
Hazırlanışı
- Bamyaları yıkayın. Baş kısımlarını koni şeklinde kesin.
- Kızgın yağa atıp kızartın.
- Domatesin kabuklarını soyup rondodan hafif iri kalacak şekilde, sarımsakla beraber geçirin.
- 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Kızarmış bamyaları servis tabağına dizin.
- Üzerine sosu döküp servis edin.
- Afiyet şifa olsun