Taze Bamya Kızartması

IMG_4635

Bu mevsimde bamya mı olur diyenlere küçük bir önerim var. Yaz aylarında bamyaları ayıklayıp çiğ olarak poşetleyin ve dondurucuya koyun. Kışın tazesinden farksız bamyaları çıkarıp kızartabilirsiniz.

Malzemeler

  • 400 gr. taze iri bamya
  • 3 adet  domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Bamyaları yıkayın. Baş kısımlarını koni şeklinde kesin.
  • Kızgın yağa atıp kızartın.
  • Domatesin kabuklarını soyup rondodan hafif iri kalacak şekilde, sarımsakla beraber geçirin.
  • 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve tuzunu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Kızarmış bamyaları servis tabağına dizin.
  • Üzerine sosu döküp servis edin.
  • Afiyet şifa olsun