Zeytinyağlı bamya tarifi
Kurusunu sevdik, şimdi sıra tazesinde... Zeytinyağlı bamya yaz ayları için sıkça sofranıza getirebileceğiniz bir lezzet. Bamyayı sevenler ama yapışkanlığından dolayı yiyemeyenlerdenseniz, işin sırrını bilirseniz bamyayı ağlatmazsınız.
Yapmanız gereken, bamyanın gövdesini bozmadan sadece baş taraflarını kesmek, bolca limon suyu eklemek ve pişirirken karıştırmamak...
Malzemeler:
- 2 adet kuru soğan (küp küp doğranacak)
- 500 gr. taze bamya
- 1 bardak sızma zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 3 adet domates (kabukları soyulacak ve rendelenecek)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/2 bardak su
Yapılışı:
Zeytinyağlı bamyanın yapılışı oldukça basit. Bamyaların şapkalarını ince şekilde soyun. Ardından tüm malzemeleri çelik bir tencereye koyun ve kapağı kapatın. İlk 5 dakika ateşi orta dereceye ayarlayın, ardından ısıyı düşürün ve bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Ancak pişerirken malzemeleri karıştırmamayı unutmayın. Sadece pişirme süresinin ortalarında hafifçe tencereyi sallayın. Piştikten sonra dinlenmeye alın. En iyi servis etme zamanı ertesi gün olacaktır. Zeytinyağlı bamyayı servis ederken bol limon suyu kullanın. Basit, sağlıklı ve lezzetli bir yaz yemeği sofranızda yerini almaya hazır...