Zeytinyağlı patlıcan ruloları

Osmanlı kültürünün mirası olan zeytinyağlılar, sofraların vazgeçilmez lezzetleri. Türk mutfağında zeytinyağlılar kendine has bir yer kaplar. Örneğin; patlıcan, sebze olarak dünyanın birçok ülkesinde tüketildiği halde, dünyanın en çok patlıcan yemeğine sahip mutfak olarak Türk mutfağını tanımlamak abartı sayılmaz. Bunlardan bir tanesi de zeytinyağının eşsiz tadıyla bütünleşen patlıcan ruloları...

zeytinyagli-patlican-rulolari

Zeytinyağlı patlıcan ruloları için gerekli malzemeler;

- 2 adet patlıcan

- 3 adet soğan

- 1 tatlı kaşığı şeker

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 diş sarımsak

- 3 adet domates

- Tuz ve karabiber

- Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Patlıcanları uzun ve ince şekilde dilimleyin. Kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağından kurtulun.

Soğanları piyazlık doğrayın. Tencereye zeytinyağı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun. İnce dilimlenmiş sarımsakları ekleyin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanlara ilave ederek pişirin. Şeker, tuz ve karabiber ekleyip, domatesler suyunu çekince ateşten alın.

İç malzemelerini patlıcan dilimlerine tek tek rulo şeklinde sarın.

Bir fırın tepsisine dizip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Üzerine kıyılmış maydanoz serperek soğuk servis edin.

Sebzeli biftek sarma tarifi için tıklayın