Mantarlı Asma Yaprağı Dolması

Mantar sevenler için çok değişik ve hafif bir tarif. Mantarı çok seven eşim 2 paket birden mantar alınca bir paketi böyle değerlendirdim. Çok güzel ve değişik bir sarma olmuştu. Bu içi dolma içi olarakta kullanabilirsiniz. Ayrıca et de katabilirsiniz ama bence mantar yeterli.

Malzemeler

  • 400 gr. Mantar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 3 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Maydanoz, dereotu
  • Karabiber, yenibahar
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Zeytinyağı tuz

Mantarlı yaprak sarması yapımı

  • Soğan ve biberi doğrayıp zeytinyağında hafif soteleyin.
  • Domatesleri ekleyip hafif suyunu çektirin.
  • Salçayı ekleyin, ardından küçük doğradığınız mantarları ekleyip kavurun.
  • Yıkanmış pirinci ve bir çay bardağı kadar su ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
  • En son maydanoz ve dereotunu, tuzunu baharatlarını, şekeri  ekleyin.
  • Asma yapraklarını sıcak suda hafif yumuşayana kadar bekletin.
  • İçten alarak yapraklarınızı sarın.
  • Yaprak nasıl sarılır buraya bakınız!
  • Sarmaların üzerine parlak olmaları için zeytinyağı gezdirin.
  • Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve düz bir tabak veya dolma taşıyla kapatın.
  • 1 saat pişen sarmalar servise hazır afiyet olsun