Mantarlı Asma Yaprağı Dolması
Mantar sevenler için çok değişik ve hafif bir tarif. Mantarı çok seven eşim 2 paket birden mantar alınca bir paketi böyle değerlendirdim. Çok güzel ve değişik bir sarma olmuştu. Bu içi dolma içi olarakta kullanabilirsiniz. Ayrıca et de katabilirsiniz ama bence mantar yeterli.
Malzemeler
- 400 gr. Mantar
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 3 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Maydanoz, dereotu
- Karabiber, yenibahar
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Zeytinyağı tuz
Mantarlı yaprak sarması yapımı
- Soğan ve biberi doğrayıp zeytinyağında hafif soteleyin.
- Domatesleri ekleyip hafif suyunu çektirin.
- Salçayı ekleyin, ardından küçük doğradığınız mantarları ekleyip kavurun.
- Yıkanmış pirinci ve bir çay bardağı kadar su ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
- En son maydanoz ve dereotunu, tuzunu baharatlarını, şekeri ekleyin.
- Asma yapraklarını sıcak suda hafif yumuşayana kadar bekletin.
- İçten alarak yapraklarınızı sarın.
- Yaprak nasıl sarılır buraya bakınız!
- Sarmaların üzerine parlak olmaları için zeytinyağı gezdirin.
- Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve düz bir tabak veya dolma taşıyla kapatın.
- 1 saat pişen sarmalar servise hazır afiyet olsun