Pancar Yaprağı Kavurması

IMG_0476

Tazecik pancar yapraklarını bulursanız sakın kaçırmayın. Kavurmasını yapın. İster yoğurtlayın, ister yumurta kırın veya sade tüketin. Ben içine ebegömeci de ekledim. Nefis oldu nefis :)

Malzemeler

  • 2 adet pancarın sapı ve yaprakları
  • Yarım demet ebegümeci
  • 1 büyük soğan
  • tuz, çok az karabiber
  • 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • Zeytinyağı ve çok az tereyağı
  • 3 yumurta veya yoğurtlamak isterseniz bir kase sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı

  • Soğanı küçük doğrayıp yağda soteleyin. Pancar sapı ve ebegümecini doğrayıp üzerine çıkacak kadar kaynar su dökün. 2-3 dakika sonra alıp suyunu süzün.
  • Otları soğanlara  ilave edin.
  • Tuz ve baharatlarını atıp otlar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ister yumurta kırın, isterseniz sarımsaklı yoğurt döküp servis edin.
  • Afiyet şifa olsun