Pancar Yaprağı Kavurması
Tazecik pancar yapraklarını bulursanız sakın kaçırmayın. Kavurmasını yapın. İster yoğurtlayın, ister yumurta kırın veya sade tüketin. Ben içine ebegömeci de ekledim. Nefis oldu nefis :)
Malzemeler
- 2 adet pancarın sapı ve yaprakları
- Yarım demet ebegümeci
- 1 büyük soğan
- tuz, çok az karabiber
- 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
- Zeytinyağı ve çok az tereyağı
- 3 yumurta veya yoğurtlamak isterseniz bir kase sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı
- Soğanı küçük doğrayıp yağda soteleyin. Pancar sapı ve ebegümecini doğrayıp üzerine çıkacak kadar kaynar su dökün. 2-3 dakika sonra alıp suyunu süzün.
- Otları soğanlara ilave edin.
- Tuz ve baharatlarını atıp otlar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ister yumurta kırın, isterseniz sarımsaklı yoğurt döküp servis edin.
- Afiyet şifa olsun