Ayvalı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet orta boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • yarım ayva
  • 1 çay bardağı konserve bezelye
  • Silme tatlı kaşığı şeker
  • Zeytinyağı, tuz

 

  • Soğanı küçük küçük doğrayıp çok az zeytinyağında hafif sarartın
  • Kerevizi soyup iri iri doğrayın ve limonlu suya koyun ki kararmasın
  • Havucu doğrayın ve soğana ekleyip soteleyin
  • Kereviz ve aynı boyda doğradığınız ayvayı ekleyip karıştırın ve üzerine çıkana kadar su ekleyin.
  • Pişmeye yakın tuzunu ve bezelyesini katın ve altını kapatın.
  • Ilık olarak servis yapın. Şükrünüz bol olsun İnşaAllah.