Havuçlu Kremalı Brüksel Lahanası
Havuçlu Kremalı Brüksel Lahanası
Malzemeler
- 500 gram Brüksel lahanası
- 2 adet havuç
- 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
- 1/2 limonun suyu
- 1/4 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı tam yağlı süt
- 1/4 su bardağı su
- Tuz ve karabiber
Yapılışı
Brüksel lahanalarını yıkayıp ortadan ikiye kesin. Kaynayan tuzlu suya atıp 2 dakika haşlayın ve suyunu süzün.
Yayvan bir tencerede tereyağını ısıtıp lahanaları ve aynı boyutlarda doğranmış ve ön haşlama yapılmış havucu içine atıp orta ateşte karıştırarak kavurun.
Lahanalar kahverengileşmeye başlayınca, ateşi kısıp krema, süt, su, tuz ve karabiberini ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp lahanalar yumuşacıncaya kadar pişirin. Sık sık karıştırıp yanmalarına izin vermeyin.
Lahanaları süzerek tencereden alın. Tencerede kalan sosun üzerine limon suyunu sıkıp tekrar ateşe oturtun. 1-2 taşım kaynattıktan sonra koyulaşan sosun tuzunu biberini ekleyip lahanaların üzerine gezdirin..