Mısır Unlu Bamya Kızartması
Malzeme
1 paket Sultani Bamya, 2 adet yumurta, 2 su bardağı mısır unu, tuz, karabiber, sarımsak tozu ve arzu edilen baharatlar
yoğurtlu sos için
1 su bardağı yoğurt, 2 diş ezilmiş sarımsak
domatesli sos için
3 adet rendelenmiş domates, 2 diş sarımsak, 1/3 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet kesme şeker, tuz, karabiber
Yapılışı
2 adet yumurtayı çok az tuz ile iyice çırpın. Mısır ununu derin bir kabın içine koyup üzerine tuz, karabiber, sarımsak tozu ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip karıştırıp 2 ayrı kaba bölün. Tavaya yeteri kadar yağ koyup ısıtın. Sultani Bamyayı önce mısır ununa ardından çırpılmış yumurtaya, son olarak ta yine mısır ununa bulayıp ısınmış yağda kızartın. Sos tenceresine zeytinyağını koyup ısıtın. Üzerine sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin. Ardından sarımsakları tencereden çıkarıp üzerine rendelenmiş domatesleri, tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyip yaklaşık 5 dk pişirin ve ocaktan alın. Servis tabağına çıtır Sultani Bamya Kızartmasını alın. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis edin.