Fasulye Diblesi Tarifi
Bulgurlu Fasulye çorbası
Malzemeler
- 250 gr. Taze yeşil fasulye
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı salça (arzuya göre miktar artırılabilir)
- Tuz, yeteri kadar su
Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve biberi doğrayıp tencereye alın
- Hafif soteledikten sonra küçük doğranmış domatesleri ilave edin hafif pişirin.
- Fasulyeleri ayıklayıp küçük küçük doğrayın.
- Karıştırıp 10 dakika kadar kendi suyuyla pişirin.
- Üzerine 5 su bardağı kadar su ekleyin.
- Kaynara çıkınca bulguru ve tuzunu atın. Bulgur yumuşayıp suyu özleşene kadar pişirmeye devam edin.
- Su ayarını kendi sevdiğiniz kıvama göre ayarlayın.
- Bu yemeği pilav şeklinde de pişirip yiyebilirsiniz. Ya da, daha sulu da yapabilirsiniz. Ben çorbadan daha koyu kıvamlı sevdiğim için o şekilde yaptım.