Fasulye Diblesi Tarifi

Bulgurlu Fasulye çorbası

Malzemeler

  • 250 gr. Taze yeşil fasulye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı salça (arzuya göre miktar artırılabilir)
  • Tuz, yeteri kadar su

Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve biberi doğrayıp tencereye alın
  • Hafif soteledikten sonra küçük doğranmış domatesleri ilave edin hafif pişirin.
  • Fasulyeleri ayıklayıp küçük küçük doğrayın.
  • Karıştırıp 10 dakika kadar kendi suyuyla pişirin.
  • Üzerine 5 su bardağı kadar su ekleyin.
  • Kaynara çıkınca bulguru ve tuzunu atın. Bulgur yumuşayıp suyu özleşene kadar pişirmeye devam edin.
  • Su ayarını kendi sevdiğiniz kıvama göre ayarlayın.
  • Bu yemeği pilav şeklinde de pişirip yiyebilirsiniz. Ya da, daha sulu da yapabilirsiniz. Ben çorbadan daha koyu kıvamlı sevdiğim için o şekilde yaptım.