Zeytinyağlı bakla

Özellikle Ege mutfağının önde gelen lezzetlerinden bir tanesidir bakla. Üstelik ilkbaharı yaşamaya başlağımız şu günlerde raflardaki yerine yavaş yavaş almaya da başladı. Yoğurt ve dereotu ile çeşnilendireceğiniz zeytinyağlı bakla her sofranın vazgeçilmezlerinden olmaya aday.

zeytinyaglibakla

Zeytinyağlı bakla tarifi için malzemeler;

- 1 kg. taze bakla

- 1 orta boy kuru soğan (küp küp doğranacak)

- 1/2 demet dere otu (doğranacak)

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1/2 bardak kaynak su

- Damak lezzetinize göre tuz

Yapılışı:

Baklaları yıkayıp temizleyin. Ardından yaklaşık 5 santimetrelik parçalar olacak şekilde baklaları kesin.

Büyük bir tencere içinde küp küp doğranmış kuru soğanları zeytinyağı ile soteleyin.

Soğanlar pembeleştiğinde kaynak su, domates salçası ve baklaları tencereye ilave edin ve karıştırın.

Tencereyi kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra altını en düşük seviyeye kadar kısın.

Ara sıra karıştırın ve gerekirse kaynak su ekleyin. 30 dakika boyunca pişirmeye bırakın. Yarım saatin ardından tencerenin altını kapatın.

Üzerine dereotu ve tuz ekleyerek soğuması için bekletin. Yoğurt ile servis edin.