Yumuşacık Arnavut Böreği Tarifi

MAYALI ARNAVUT BÖREĞİ

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4- 5 bardak arası un

Arasına sürmek için tereyağı

İstediğiniz bir iç malzemesi

Yapılışı

  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamur yoğurmanın püf noktaları için TIKLAYIN!
  • Hamuru 20 dakika dinlendirin ve 6 eşit parçaya bölün
  • Üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin
  • Sonra hamurları büyük boy servis tabağından daha büyük bir şekilde açın
  • Aralarına yarı eritilmiş tereyağı sürerek üçerli gruplar halinde üst üste koyun. Yani iki adet üçlü grubumuz olacak.
  • Her üçlü grubu da zarf şeklinde katlayın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.
  •  Sonra ilk katladığınız hamur grubunu dolaptan çıkarıp büyük boy fırın tepsinize göre açın.
  • Ortasına istediğiniz harcı serin.
  • Diğer hamuru da açıp, iç malzemesinin üzerine serin.
  • Böreğimizi küçük dilimler olacak şekilde dilimleyin.
  • Üzerine yine tereyağı sürüp tepsi mayası gelene kadar bekletin.
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.