Yumuşacık Arnavut Böreği Tarifi
MAYALI ARNAVUT BÖREĞİ
Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 4- 5 bardak arası un
Arasına sürmek için tereyağı
İstediğiniz bir iç malzemesi
Yapılışı
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamur yoğurmanın püf noktaları için TIKLAYIN!
- Hamuru 20 dakika dinlendirin ve 6 eşit parçaya bölün
- Üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin
- Sonra hamurları büyük boy servis tabağından daha büyük bir şekilde açın
- Aralarına yarı eritilmiş tereyağı sürerek üçerli gruplar halinde üst üste koyun. Yani iki adet üçlü grubumuz olacak.
- Her üçlü grubu da zarf şeklinde katlayın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.
- Sonra ilk katladığınız hamur grubunu dolaptan çıkarıp büyük boy fırın tepsinize göre açın.
- Ortasına istediğiniz harcı serin.
- Diğer hamuru da açıp, iç malzemesinin üzerine serin.
- Böreğimizi küçük dilimler olacak şekilde dilimleyin.
- Üzerine yine tereyağı sürüp tepsi mayası gelene kadar bekletin.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.