Ispanaklı Çanak Börek
ISPANAKLI ÇANAK BÖREK
Malzemeler
- 6 adet yufka
- 300 gr. ıspanak
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 3 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- karabiber, zeytinyağı
- Arasına sürmek için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 paket kabartma tozu
- Ayrıca: 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Ispanağı yıkayıp ince ince kıyın.
- Peyniri, karabiber ve çok az zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Yufkalardan birini serin. Yağ, yoğurt ve kabartma tozunu çırpıp her erine gelecek şekilde sürün.(2. yufkanın üzerine sos sürülmeyecek.)
- İkinci yufkayı 1. yufkanın üzerine serip 6 veya 8 üçgen olacak şekilde çaprazlama kesin. (6 üçgen olursa börekler daha büyük oluyor, hangisi kolayınıza gelirse öyle yapın)
- Her bir üçgeni, geniş tarafından başlayıp ortaya kadar rulo yapın.
- Ortaya gelince kenarda kalan iki ucu içe doğru kıvırın. Üçgenin açıkta kalan ucunu böreğin içine doğru katlayın, kenarları düzeltin.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Çanakları yağlanmış tepsiye dizin.
- Hazırladığınız harca yumurtaları kırıp karıştırın. (Yumurtayı sulanmaması için en son kırıyoruz)
- Karışımdan kuş yuvalarının içine doldurun.
- Ayırdığınız yumurta sarısını, böreklerin kenar kısımlarına sürün.
- 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından almadan 2 dakika önce üzerlerine kaşar peyniri serpin.
- Sıcak sıcak servis yapın.