Elde Açılmış Gül Böreği
Evinizde hazır yufka yoksa hamurunu kendiniz hazırlayarak yumuşacık gül börekleri yapabilirsiniz. Hazır yufkayla kıyas yapılamayacak kadar güzel bir börek.
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 6.5 su bardağı un
Gül böreği nasıl yapılır?
- Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün.
- Mayalanmasını beklemeden sadece yarım saat dinlendirdiğiniz bezeleri teker teker unlayarak açabildiğiniz kadar açın.
- Açtığınız yufkanın her yerini sıvıyağ ve eritilmiş tereyağı karışımıyla yağlayın.
- Yufkayı 4 e bölüp her parçanın geniş kısmına, iç harcından koyup rulo olarak sarın ve kendi etrafında dolayarak gül şeklini verin.
- Yağlanmış tepsiye hafif aralıklarla dizip, 1 saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
- Üzerine yoğurt ve yumurta sarısı karışımı sürün, susam çörekotu serpin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.