Elde Açılmış Gül Böreği

Evinizde hazır yufka yoksa hamurunu kendiniz hazırlayarak yumuşacık gül börekleri yapabilirsiniz. Hazır yufkayla kıyas yapılamayacak kadar güzel bir börek.

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 6.5 su bardağı un

Gül böreği nasıl yapılır?

  • Hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün.
  • Mayalanmasını beklemeden sadece yarım saat dinlendirdiğiniz bezeleri teker teker unlayarak açabildiğiniz kadar açın.
  • Açtığınız yufkanın her yerini  sıvıyağ ve eritilmiş tereyağı karışımıyla yağlayın.
  • Yufkayı 4 e bölüp her parçanın geniş kısmına, iç harcından koyup rulo olarak sarın ve kendi etrafında dolayarak gül şeklini verin.
  • Yağlanmış tepsiye hafif aralıklarla dizip, 1 saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
  • Üzerine yoğurt ve yumurta sarısı karışımı sürün, susam çörekotu serpin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.