Yağda Kızartılmayan Çiğbörek Tarifi
Daha çok Eskişehir mutfağına ait diye bilinen çiğ börek tarifimizin yapımı biraz uğraştırıcı ama yerken bütün yorgunluğunuzu unutuyorsunuz ;)
Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3.5 su bardağı un
- 300 gr. orta yağlı kıyma
- 1 orta boy soğan
- Karabiber, tuz
- Yarım çay bardağı su
Üzerine sürmek için: Tereyağı
Yapılışı
- Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
- Yarım saat kadar hamuru dinlendirin.
- Diğer tarafta soğanı küçük küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Karabiber tuz ve suyu da ilave edip karıştırın.
- Hamurda küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yufkadan biraz daha kalın olarak küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. (Fazla kalın olursa çabuk pişmez ve lezzetli de olmaz.)
- İç malzemesinden bir kaşık kadar alıp hamurun bir yarısına koyun. Diğer yarısını için üzerine kapatın.
- Kenarlarını bir tabak veya rulet yardımıyla kesin. Açıklık olmamasına dikkat edin.
- Kızdırılmış tavada arkalı önlü pişirin. Pişen böreklerin üzerine tereyağı sürün.
- Tercihen sıcak olarak, ayran veya çay eşliğinde servis yapın.