Yağda Kızartılmayan Çiğbörek Tarifi

158225_original

Daha çok Eskişehir mutfağına ait diye bilinen çiğ börek tarifimizin yapımı biraz uğraştırıcı ama yerken bütün yorgunluğunuzu unutuyorsunuz ;)

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3.5 su bardağı un

İç malzemeleri

  • 300 gr. orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Karabiber, tuz
  • Yarım çay bardağı su

Üzerine sürmek için: Tereyağı

Yapılışı

  • Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
  • Yarım saat kadar hamuru dinlendirin.
  • Diğer tarafta  soğanı küçük küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Karabiber tuz ve suyu da ilave edip karıştırın.
  • Hamurda küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yufkadan biraz daha kalın olarak küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. (Fazla kalın olursa çabuk pişmez ve lezzetli de olmaz.)
  • İç malzemesinden bir kaşık kadar alıp hamurun bir yarısına koyun. Diğer yarısını için üzerine kapatın.
  • Kenarlarını bir tabak veya rulet yardımıyla kesin. Açıklık olmamasına dikkat edin.
  • Kızdırılmış tavada arkalı önlü pişirin. Pişen böreklerin üzerine tereyağı sürün.
  • Tercihen sıcak olarak, ayran veya çay eşliğinde servis yapın.