Kuş yuvası böreği tarifi

Kuş yuvası böreği hamur işi tariflerinin gözdesi olacak bir lezzet. Gözünüzü ve midenizi bayram ettirecek bu tarif, davetsiz gelen misafirleriniz için her mutfakta hazır olmalı.

kus-yuvasi-boregi-tarifi

Malzemeler:

- 6 adet yufka

İçi için:

- 400 gr. kıyma

- 1 adet orta boy soğan

- 1,5 tatlı kaşığı tuz

- Pul biber ve karabiber

Sosu için:

- 1 çay bardağı sıvı yağı

- 1 su bardağı süt

- 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

İç harcı için; tencereye soğanı koyup kısık ateşte kavurun.

Üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.

Sonra tuzunu ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Sosu için; geniş bir kaseye kabartma tozunu, sıvı yağı ve sütü ilave edip karıştırın.

Yufkaları üçgen olacak şekilde 2 parçaya bölün.

Yufkaların her yerine sos sürün.

Yufkanın ortasına kadar rulo şeklinde sarın.

Ortaya gelince kenarda kalan iki ucu içe doğru kıvırın.

Üçgenin açıkta kalan ucunu böreğin içine doğru katlayın ve kenarlarını düzeltin.

Hazırladığımız kuş yuvalarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Kuş yuvalarını kıymalı harç ile doldurun

Böreklerin kenarına yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.

Daha sonra fırından çıkarıp üzerlerine kaşar rendesi serpiştirin.

Kıymalı kuş yuvası böreklerimizi tekrar fırına verin ve kaşar eriyip hafif kızarana kadar fırında bekletin.

Afiyet olsun.