Elde Açma Milföy Börek

560854_524200090983191_898182407_nAÇMA BÖREK

1 kg un

3 yumurta

1 çorba kaşığı ( silme ) tuz

1/2 kg tereyağı ya da margarin ( isterseniz karıştırabilirsiniz )

un ,yumurta , tuz , 1,5 kepçe erimiş tereyağı ve azar azar ilave edip kıvam bulacağımız ılık suyu tezgahta yoğurarak hamurumuzu hazırlayalım Biraz sertçe bir hamur olacaktır. Ardından hamurumuzu beş eşit bezeye ayıralım ve bezelerin her birini yufka büyüklüğünde açalım . Açtığımız yufkaların üzerine (ayrı ayrı ) bolca erimiş tereyağı sürelim ve önce dörde sonra da tekrar ikiye katlayıp kenara ayıralım ve diğer bezelere de aynı işlemi yapalım.Yağı biraz donana kadar dinlendirelim . İsterseniz bu şekilde hazırladığınız hamurlarınızı derin dondurucunuzda uzun süre muhafaza edebilirsiniz . Katlama işlemini yaptığınızda dikdörtgen şeklini almış olan dinlendirdiğiniz hamurunuzu 8 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayı yağlı tezgahta dikdörtgen şeklinde (yaklaşık iki milföy yaprağı büyüklüğünde olacak kadar ) açalım içerisine istediğiniz malzemeyi koyup katlayalım üzerine yumurta sarısı ve doğruca sıcak fırınaaaaa......

İnanılmaz güzel kabarıyor ve aynı milföy hamuru gibi çıtır çıtır oluyor