Sodalı börek tarifi

Pufuduk ve çıtır çıtır bir börek yapmak istiyorsanız, sodalı börek tarifi tam size göre!

sodali-borek-tarifi

Börek tarifleri arasında her zaman sevilen börekler hem yumuşacık hem de çıtır çıtır olanlarıdır. Sodalı börek tarifi ile misafirlerinizin damaklarında şölen havası essin.

Malzemeler:

- 4 tane yufka

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- 50 gram eritilmiş tereyağı veya margarin

- 1,5 - 2 su bardağı galeta unu

- 1 şişe maden suyu

- 250 gram kıyma

- 5 tane patates

Hazırlanışı:

Yufkaları dörde bölün ve 16 parça üçgen yufka elde edin. Her bir üçgenin üzerine yumurta fırçası yardımıyla yeteri kadar sıvı yağ sürün ve yufkayı ikiye katlayın.

Geniş ucuna iç harçtan koyduktan sonra her iki ucunu hafifçe içe doğru katlayın. Sonra rulo şeklinde (gevşek olarak) sarın.

Ardından eritilmiş tereyağı ya da margarinin içine kalan sıvı yağını dökün ve karıştırın. Böreklerin her yanına bu yağ karışımını sürün.

Ardından hemen maden suyuna ve yine tamamen galeta ununa bulayın.

Börekleri yağlanmış tepsiye dizip, en az 2 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.