Pirinçli Börek Tarifi
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 2 adet pırasa
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 100 gr. kıyma
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı (Bardak tam dolu olmayacak)
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
Pirinçli pırasalı börek nasıl yapılır?
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
- Yağda hafif çevirin
- Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin.
- İnce kıyılmış pırasaları ekleyip karıştırın. Hafif ateşte 20 dakika kadar soteleyin.
- Pirinci yıkayın. Üzerine sıcak su döküp hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
- Bir süzeğe döküp suyunu süzün.
- Pırasalı harca ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Sos malzemelerini çırpın. Yufkalardan birini serip üzerine sosdan gezdirin.
- Fırçayla her yerine yayın. Yufkaları zarf şeklinde katlayın.
- Zarf şekline gelen yufkayı artı şeklinde kesip, 4 küçük kare elde edin.
- Her karenin ortasına içten bir yemek kaşığı koyup bohça şeklinde katlayın.
- Katlanan yer alta gelecek şekilde, hafif yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Üzerine kalan sostan sürün. Susamçörekotu serpip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Tercihen ayran veya çay eşliğinde servis edin.