Pirinçli Börek Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2 adet pırasa
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 100 gr. kıyma
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  •  2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için 

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (Bardak tam dolu olmayacak)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Pirinçli  pırasalı börek nasıl yapılır?

  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Yağda hafif çevirin
  • Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin.
  • İnce kıyılmış pırasaları ekleyip karıştırın. Hafif ateşte 20 dakika kadar soteleyin.
  • Pirinci yıkayın. Üzerine sıcak su döküp hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Bir süzeğe döküp suyunu süzün.
  • Pırasalı harca ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
  • Sos malzemelerini çırpın. Yufkalardan birini serip üzerine sosdan gezdirin.
  • Fırçayla her yerine yayın. Yufkaları zarf şeklinde katlayın.
  • Zarf şekline gelen yufkayı artı şeklinde kesip, 4 küçük kare elde edin.
  • Her karenin ortasına içten bir yemek kaşığı koyup bohça şeklinde katlayın.
  • Katlanan yer alta gelecek şekilde, hafif yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine kalan sostan sürün. Susamçörekotu serpip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Tercihen ayran veya çay eşliğinde servis edin.