Bayat Ekmekler İle Börek Yapımı

Evde kalan yiyemediğiniz bayatlamış olan ekmeklerinizi değerlendirmek isterseniz size çok pratik ve lezzetli bir börek tarifi verebiliriz,

bayat-ekmekler-ile-peynirli-borek-tarifi

Gerekli Malzemeler,

-Bayatlamış ekmek

-Mayonez

-Yumurta

-Yoğurt

-Kaşar Peynir

-Beyaz peynir

Malzemeler,

Bayat ekmekleri güzelce dilimleyip Fırın tepsisine diziyoruz. Yoğurdu bir kaseye alıp içine iki yemek kaşığı mayonez ve 3 yumurta kırıp göz kararı sıvı yağ (ya da tercihe göre tereyağda kullanılabilir.) ekleyip çırpıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz ekmeklerin üzerine beyaz peynir rendeleyip, hazırladığımız yoğurt karışımını üzerine her yere eşit olacak şekilde döküyoruz ve fırına veriyoruz. Üzerindeki yoğurt katılaşmaya başladığında rendelediğimiz kaşar peyniri üzerine serpip tekrar fırına veriyoruz. Üzerindeki kaşar peynir iyice kızardığında çıkartıp servis edebiliriz. Sabah kahvaltınızda ya da 5 çayınızın yanında keyifle yiyebilirsiniz. Hem ekmeklerinizi çöpe atmamış hem de inanılmaz lezzetli bir börek yapmış olursunuz;)

Not: Tepsinizin büyüklüğüne göre 400 gr veya 800 gr yoğurt kullanıyoruz.