Tavada muska böreği tarifi

Tavada muska böreği tarifi; çay saatlerinizin yıldızı, kahvaltılarınızın gözdesi olacak. Her ısırıkta mükemmel lezzeti yakalayacağınız bu börek, alışkanlık yapabilir.

tavada-muska-boregi

Malzemeler:

- 3 adet yufka

- 500 gr. pazı

- 1 adet orta boy soğan

- 1 çay kaşığı karabiber

- Tuz

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- Kızartmak için: Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Soğanları yemeklik doğrayıp yağda soteleyin.

Ardından yıkayıp ince kıydığınız pazıları ilave edin.

Suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.

Bir adet yufkayı serin ve ikiye katlayın.

4-5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin.

Her şeridin köşesine soğumuş pazılı içten koyup muska şeklini verin.

Uç kısmı suya batırıp veya fırçayla ıslatıp sarma işlemini bitirin.

Kızgın yağda ters düz ederek kızartın.

İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.