Otlu çörek tarifi

Taze otlarla hazırlanmış enfes çörekler, annenizin mutfağından fırlamış gibi buram buram sevgi kokarken, ağızları sulandıran görüntüsüyle de davet sofralarınızda yerini almaya aday!

otlu-corek-tarifi

Malzemeler:

- 150 gr. margarin

- 2 yumurta (Birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)

- 1 su bardağı kaşar rendesi

- 2,5 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 demet dereotu

- 1 demet maydanoz

- Yarım demet taze soğan

- 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Bir kapta margarini, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu karıştırıp yoğurun.

Ardından ince kıyılmış maydanozu, dereotunu ve taze soğanı ilave edin. Biraz daha yoğurduktan sonra ufak parçalar koparıp yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.