Çanak Börek Tarifi
ÇANAK BÖREK TARİFİ
Malzemeler
- 6 adet yufka
- 2 orta boy patates
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- karabiber, zeytinyağı
- Arasına sürmek için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 paket kabartma tozu
- Ayrıca: 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp buharda haşlayın.
- Peyniri, ince doğranmış maydanozu, karabiber ve çok az pulbiberi ekleyip karıştırın.
- Yufkalardan birini serin. Yağ, yoğurt ve kabartma tozunu çırpıp her erine gelecek şekilde sürün.
- İkinci yufkayı 1. yufkanın üzerine serip yine sos malzemesinden sürün. Yufkaların büyüklüğüne göre 4 veya 6 üçgen olacak şekilde çaprazlama kesin. (4 üçgen olursa börekler daha büyük oluyor, hangisi kolayınıza gelirse öyle yapın)
- Her bir üçgeni, geniş tarafından başlayıp ortaya kadar rulo yapın.
- Ortaya gelince kenarda kalan iki ucu içe doğru kıvırın. Üçgenin açıkta kalan ucunu böreğin içine doğru katlayın, kenarları düzeltin.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Çanakları yağlanmış tepsiye dizin.
- Patatesli iç harcından kuş yuvalarının içine doldurun.
- Ayırdığınız yumurta sarısını, böreklerin kenar kısımlarına sürün.
- Üzerine 1 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar koyup 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 20 dakika kadar dinlendirip servis edin.
- Afiyet olsun. Şükrümüz bol olsun