Çanak Börek Tarifi

DSC_0190

ÇANAK BÖREK TARİFİ

Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 2 orta boy patates
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • karabiber, zeytinyağı
  • Arasına sürmek için: 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ayrıca: 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı

  • Patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp buharda haşlayın.
  • Peyniri, ince doğranmış maydanozu, karabiber ve çok az pulbiberi ekleyip karıştırın.
  • Yufkalardan birini serin. Yağ, yoğurt ve kabartma tozunu çırpıp her erine gelecek şekilde sürün.
  • İkinci yufkayı 1. yufkanın üzerine serip yine sos malzemesinden sürün. Yufkaların büyüklüğüne göre 4  veya 6 üçgen olacak şekilde çaprazlama kesin. (4 üçgen olursa börekler daha büyük oluyor, hangisi kolayınıza gelirse öyle yapın)
  • Her bir üçgeni, geniş tarafından başlayıp ortaya kadar rulo yapın.
  • Ortaya gelince kenarda kalan iki ucu içe doğru kıvırın. Üçgenin açıkta kalan ucunu böreğin içine doğru katlayın, kenarları düzeltin.
  • Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Çanakları yağlanmış tepsiye dizin.
  • Patatesli iç harcından kuş yuvalarının içine doldurun.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını, böreklerin kenar kısımlarına sürün.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar koyup 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • 20 dakika kadar dinlendirip servis edin.
  • Afiyet olsun. Şükrümüz bol olsun