Kıymalı karnıyarık böreği tarifi
Görüntüsüyle iştah açan, tadıyla çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı şenlendirecek, nefis bir börek tarifi: Kıymalı karnıyarık börek tarifi.
Malzemeler:
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay kaşığı karbonat
İç malzemesi
- 500 gram kıyma
- 1 adet doğranmış soğan
- 2 adet domates
- 12 adet küçük boy sivri biber
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Kıymayı soğan ile birlikte kavurun, domatesin bir tanesini ince doğrayıp kıymaya ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından tuz ve karabiber ekleyin.
Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, sıvıyağı ve karbonatı karıştırın.
Bir adet yufkayı masanın üzerine yayın, hazırladığınız yoğurtlu karışımı yufkanın üzerine sürün.
Daha sonra 8 eşit üçgen parçaya bölün. Her parçanın geniş tarafına bir yemek kaşığı kıyma koyarak sıkmadan, sigara böreği şeklinde sarın. Yufkaların tamamını için bu işlemi tekrarlayın.
Sardığınız börekleri tepsiye dizin, her böreği uzunlamasına ortasından kesin.
Domatesleri ince dilimleyin, her böreğin kestiğiniz yerine bir dilim domates ve bir adet yeşil biber yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sürerek kızarana kadar fırında pişirin.