Tavada Lorlu Börek
Tavada tıpkı annenizin börekleri gibi bir börek yapmak ister misiniz? O halde bu tarif tam size göre:
Malzemeler
Hamur malzemeleri:
- 2 su bardağı su
- 1.5 tatlı kaşığı instant maya veya yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı pekmez (Şeker yerine artık pekmez kullanıyorum)
- 4.5 veya 5 su bardağı kadar tam buğday unu (Unun çeşidine göre miktar değişebilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
- 400 gr. lor (Peynirle karışıkta olabilir)
- 1 büyük soğan
- 1 demet maydanoz
- Karabiber, kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Eğer saba yapacaksanız akşamdan, akşam yapacaksanız sabahtan yoğurup buzdolabına koyabilirsiniz.
- İç malzemesini hazırlayın: Çökeleğin içine soğanı ve maydanozu incecik doğrayıp katın. (Soğanı gayet ince doğrarsanız fazla dişe gelmez. Fakat soğan tadı fazla olmasın derseniz, soğanları az yağda sarartıp, daha sonra çökeleğe ilave edebilirsiniz)Baharat ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
- Mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, hafif unlanmış zeminde merdaneyle orta boy pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Açtığınız hamurun yarısına iç malzemesinden 2 yemek kaşığı kadar koyup yayın. Kalan yarısını üzerine kapatıp kenarlarına elinizle bastırarak kapatın.
- Hazırladığınız bezeleri hafif unlu bir örtünün üzerine dizin. İlk yaptığınızdan başlayarak tavada orta ateşte pişirin.