Sucuklu Kaşarlı Kadayıf Böreği

_DSC0035

Sucuklu Kaşarlı Kadayıf Böreği

Malzemeler

  • 300 gr. Tel kadayıf
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik  zeytin yağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Arası için: Sucuk ve kaşar

Hazırlanışı

  • Kadayıfı bir kaba alıp üzerine yağı dökün. Elinizle kopartarak  kadayıfları küçük parçalara ayırın.
  • Kadayıfların yarısını tavaya alıp, kenarlarını hafif yükselterek yayın.
  • Üzerine dilimlenmiş kaşar ve ufalanmış sucukları dizin.
  • Kalan kadayıfıda sucuk ve kaşarların üzerine yerleştirip elinizle sıkıca bastırın.
  • Bir kavanoza yumurta, süt ve tuzu koyup kapağını kapatın ve iyice  çalkalayın. Kadayıfın üzerine gezdirin.
  • Ocağın büyük gözüne tavayı alıp, ocağın altını kısın. Alt kısım kızarınca bir servis tabağı yardımıyla böreği ters çevirin.
  • İki tarafta kızaran böreği tavadan alıp dilimleyerek servis edin.