Sucuklu Kaşarlı Kadayıf Böreği
Sucuklu Kaşarlı Kadayıf Böreği
Malzemeler
- 300 gr. Tel kadayıf
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytin yağı
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Arası için: Sucuk ve kaşar
Hazırlanışı
- Kadayıfı bir kaba alıp üzerine yağı dökün. Elinizle kopartarak kadayıfları küçük parçalara ayırın.
- Kadayıfların yarısını tavaya alıp, kenarlarını hafif yükselterek yayın.
- Üzerine dilimlenmiş kaşar ve ufalanmış sucukları dizin.
- Kalan kadayıfıda sucuk ve kaşarların üzerine yerleştirip elinizle sıkıca bastırın.
- Bir kavanoza yumurta, süt ve tuzu koyup kapağını kapatın ve iyice çalkalayın. Kadayıfın üzerine gezdirin.
- Ocağın büyük gözüne tavayı alıp, ocağın altını kısın. Alt kısım kızarınca bir servis tabağı yardımıyla böreği ters çevirin.
- İki tarafta kızaran böreği tavadan alıp dilimleyerek servis edin.