Hazır Yufkadan Mercimekli Börek

Mercimek sevenler için harika bir börek. Başka söze bence hiç gerek yok ;)

Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağına yakın yoğurt(Tam dolu olmayacak)
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzemesi

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 adet orta boy patates
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet yeşil soğan
  • damak tadınıza göre tuz,kırmızı biber, kimyon, karabiber, tabi ki zerdeçal..:)

Nasıl yapılır?

Akşamdan ıslattığınız mercimeği bir tencereye alın. (ıslatmadan da haşlanabilir)Üzerine patatesi soyup küçük küçük doğrayın.

Üzerine çıkacak kadar su ekleyip haşlayın.

Fazla suyunu süzün. Bu suyu atmayın. Çorbalara kullanabilirsiniz.

Mercimek ve patatesin içine maydanoz ve soğanı doğrayın. Baharatlarını atıp karıştırın.

Ayrı bir kapta yumurta, yağ, süt, yoğurt ve k. tozunu çırpın.

Yufkanın birini serip bu karışımdan her yerine sürün.

2. yufkayı diğerinin üzerine serin. Yeniden sostan sürün.

Yufkayı 8 veya 12 parçaya bölün. (Büyük börek seviyorsanız 12ye bölün)

Hazırladığınız içten her parçanın üzerine birer kaşık koyun. Kenarlarını içe alıp sarın.

Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

İsteğe bağlı olarak börekleri sosa ve galeta ununa bulayıp öyle pişirebilirsiniz.

ya da üzerine kalan sostan sürüp o şekilde de pişirebilirsiniz.

Börekleri tepsiye dizin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.