Patatesli Sarma Börek
Malzemeler
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı su (Yufkalar kalınsa 1.5 bardak su ekleyin)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
İç malzemesi
- 100 gr. Beyaz peynir
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı su
Hazırlanışı
- Su ve zeytinyağını birbirine karıştırın
- Yufkanın birini serip üzerine 5 yemek kaşığı bu karışımdan gezdirin. Su ve yağın eşit sürülmesi için her defasında karışımı kaşıkla karıştırın .
- İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serin. Aynı şekilde onunda üzerine 5 yemek kaşığı karışımdan sürün.
- Yufkayı 8 üçgen olacak şekilde kesin.
- Her parçanın geniş kısmına iç malzemesinden koyup sigara böreği sarar gibi sarın.
- Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta, yağ ve su karışımını sürün.
- 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Afiyet şifa olsun
NOT: Bu böreği önceden hazırlayıp pişirmeden buzluğa koyabilirsiniz.