Patatesli Sarma Börek

IMG_3529

Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı su (Yufkalar kalınsa 1.5 bardak su ekleyin)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı

İç malzemesi

  • 100 gr. Beyaz peynir
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

  • Su ve zeytinyağını birbirine karıştırın
  • Yufkanın birini serip üzerine 5 yemek kaşığı bu karışımdan gezdirin. Su ve yağın eşit sürülmesi için her defasında karışımı kaşıkla karıştırın .
  • İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serin. Aynı şekilde onunda üzerine 5 yemek kaşığı karışımdan sürün.
  • Yufkayı 8 üçgen olacak şekilde kesin.
  • Her parçanın geniş kısmına iç malzemesinden koyup sigara böreği sarar gibi sarın.
  • Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta, yağ ve su karışımını sürün.
  • 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun

NOT: Bu böreği önceden hazırlayıp pişirmeden buzluğa koyabilirsiniz.