Paçanga böreği tarifi

Pastırma ile yufka birleşiyor ve ortaya eşsiz lezzet paçanga böreği çıkıyor.

pacangaboregi

Malzemeler:

- 1 adet hazır yufka

- 1 domates

- 1 yeşil biber

- 1 kırmızı biber

- 150 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

- 150 gr. doğranmış pastırma

Hazırlanışı:

Biberleri küçük küçük doğrayın ve sıvı yağda soteleyin.

Soğuduktan sonra küp küp doğradığınız domatesleri, kaşar peynirini ve pastırmaları ekleyerek iç harcını hazırlayın.

Yufkayı büyüklüğüne göre 6 ya da 8'e bölün. Her parçaya iç harcından bolca yerleştirin ve sigara böreği sarar gibi sarın.

Hazırladığınız börekleri bol sıvı yağda kızarttıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.