Paçanga böreği tarifi
Pastırma ile yufka birleşiyor ve ortaya eşsiz lezzet paçanga böreği çıkıyor.
Malzemeler:
- 1 adet hazır yufka
- 1 domates
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 150 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
- 150 gr. doğranmış pastırma
Hazırlanışı:
Biberleri küçük küçük doğrayın ve sıvı yağda soteleyin.
Soğuduktan sonra küp küp doğradığınız domatesleri, kaşar peynirini ve pastırmaları ekleyerek iç harcını hazırlayın.
Yufkayı büyüklüğüne göre 6 ya da 8'e bölün. Her parçaya iç harcından bolca yerleştirin ve sigara böreği sarar gibi sarın.
Hazırladığınız börekleri bol sıvı yağda kızarttıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.