Islak börek tarifi
Islak börek tarifi çay saatlerinizin yıldızı, ansızın gelen misafirleriniz için mükemmel bir tercih olacak.
Malzemeler
- 5 adet yufka
- 250 gram beyaz peynir
- Dereotu ( isteğe göre)
Üzeri için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Çörek otu
- Tuz ve su
Hazırlanışı:
Peynirleri iyice ezip, dereotunu incecik doğrayın.
Geniş bir kasenin içinde peynir ve dereotunu karıştırın.
Yufkaları üçgen olacak şekilde 4 parçaya bölün.
Her bir yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan 1 yemek kaşığı koyun.
Rulo şeklinde sarıp gül böreği gibi sarmal şekil verin.
Yufka bitene kadar bu işleme tekrarlayın.
Hazırladığınız börekleri küçük bir fırın tepsisine sıkı olacak şekilde dizin.
Tepsiye böreklerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve ardından buzdolabında yarım saat bekletin.
Sürenin sonunda tepsiyi dolaptan çıkarıp börekleri temiz bir bez üzerine dizin.
Böreklerin suyu süzülene kadar bekletin.
Fırın tepsisini yağlayın ve börekleri aralıklı olarak dizin.
Ayrı bir kasede yumurta, sıvıyağ ve bir miktar tuzu çırpın.
Karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.