GÜL BÖREK TARİFİ

image4342

GÜL BÖREK 

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 200 gr. Beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Sos malzemesi

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

  • Sos malzemelerini karıştırın.
  • Yufkanın birini serin ve üzerine sostan 5 yemek kaşığı kadar gezdirin.
  • ikinci yufkayı serip üzerine yeniden sos sürün ve iç malzemesinden her tarafına serpin.
  • Kenarlarını hafifçe içe katlayarak rulo şeklinde sarın.
  • 2 parmak genişliğinde kesip, dilimleri tepsinin içine yerleştirin.
  • Diğer 2 yufkaya da aynı  işlemi uygulayın.
  • Sos malzemelerini karıştırıp böreklerin üzerine gezdirin.
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Böreği hızlı pişirmeyin ki; içi hamur kalmasın.
  • Afiyet şifa olsun.