GÜL BÖREK TARİFİ
GÜL BÖREK
Malzemeler
- 4 yufka
- 200 gr. Beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sos malzemesi
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
- Sos malzemelerini karıştırın.
- Yufkanın birini serin ve üzerine sostan 5 yemek kaşığı kadar gezdirin.
- ikinci yufkayı serip üzerine yeniden sos sürün ve iç malzemesinden her tarafına serpin.
- Kenarlarını hafifçe içe katlayarak rulo şeklinde sarın.
- 2 parmak genişliğinde kesip, dilimleri tepsinin içine yerleştirin.
- Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
- Sos malzemelerini karıştırıp böreklerin üzerine gezdirin.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Böreği hızlı pişirmeyin ki; içi hamur kalmasın.
- Afiyet şifa olsun.