Tavuklu tart tarifi

Üzeri çıtır çıtır içi dopdolu bir yemek hazırlamak isterseniz, tavuklu tart tarifini deneyebilirsiniz. Bu tarif sizi lezzetin doruklarına çıkaracak ve tavuk yemeklerinize farklı bir yorum getirecek.

tavuklu-tart-tarifi

Malzemeler:

- 4 adet tavuk bonfile

- 1 yemek kaşığı bezelye

- 2 adet patates

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 adet yumurtanın sarısı

- Tuz

- Karabiber

- İsteğe göre kimyon ve pul biber

Hamuru İçin:

- 180 gr un

- 50 gr tereyağı

- 1 adet yumurtanın sarısı

- Tuz

Hazırlanışı:

Bir kabın içerisinde un ve tereyağını birbirine yedirin.

Ardından tuz ve yumurtayı ilave edip, hafifçe yoğurun.

Streç film sarıp hamuru 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Tavukları ve patatesleri küp küp doğrayın.

Doğradığınız patatesleri haşlayın.

Bir tavanın içerisine tereyağını ekleyerek tavukları soteleyin.

Bezelye ve patatesleri de ilave ederek baharatlarla çeşnilendirin.

Cam fırın kabına iç harcınızı yerleştirin.

Buzdolabından hamuru çıkarın ve iki yağlı kağıt arasında inceltin.

Kabın üzerine serin ve üzerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.