Tavuklu Sac Kavurma Tarifi
Kırmızı et hâlâ çok pahalı,et pahalı olsada tüketebileceğimiz tavuk seçeneklerimiz var çok şükür.Her zaman kırmızı etle yaptığımız sac kavurmayı,tavuk kuşbaşıylada çok rahat yapabilirsiniz.Çok hafif ve lezzetli bir yemek oluyor.Bol baharat ve sebze ilavesiyle neredeyse tavuğun kokusu bile gelmiyor…
Malzemeler (6 kişilik)
- 700 gr tavuk kuşbaşı
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet biber
- 2 adet domates
- Kekik,yenibahar,karabiber,çok az pul kırmızı biber,tuz
Tavuk sac kavurmanın yapılışı
- Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın,geniş bir tavada 3 yemek kaşığı kadar yağla beraber hafif sarartın.
- Tavuk etlerini azar azar atıp karıştırın ve ocağı yüksek ateşte tutun ki etler sulanmasın.Tavanın ağzını da kapatmadan pişirin
- Etler kızarmaya başladıktan sonra,yemeklik doğranmış domatesleride kavurmaya ilave edin
- Domatesler saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin.
- Sıcakken arzuya göre bol salata eşliğinde servis edin…