Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?

 MALZEMELER

1 adet  tavuk (1.700 gr.)

2 su bardağı baldo pirinç

2 su bardağı su

2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü

yenibahar,karabiber,kimyon,biraz köri

tuz,zeytinyağı

Arzuya göre ince doğranmış kırmızı biber ve maydanoz

 YAPILIŞI

♥Öncelikle tavuğunuzu güzelce yıkayıp temizleyin(ben biraz ocakta ütüleyip sonra yıkıyorum)

♥Ardından her yerini en az bir saat öncesinden tuzlayın.

♥Diğer tarafta yine bir saat evvelinden yıkayıp ıslattığınız pirinç ve su ile diri bir pilav pişirin.baharatlarını ilave edin.

♥Bu pilavdan tavuğun içinin alabileceği miktarda ayırıp,içine kırmızı biber ve maydanoz da ekleyip karıştırın,resimde gördüğünüz gibi tavuğun içine doldurun. bir yorgan iğnesi ve ipliğiyle açık olan yeri dikin.

♥Belki yanabilir diye ayaklarına ve kanat kısmını folyoyla kapattım.(gerçi artık folyoda zararlı diyorlar)

♥Tavuğun dış yüzeyini güzel kızarması için zeytinyağıyla güzelce yağladım.

♥İçini hafif unladığım fırın poşetine tavuğu koyup ağzını bağladım.Üzerini birkaç yerinden deldim.

♥200 derecelik fırında bir buçuk saatte pişirdim.Bütün tavuk olduğu için hemen pişmiyor.

♥Geri kalan pilavınızın içine biraz daha su ekleyip daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.

♥Benim tavuğun içi çok gelmiş ve patlamıştı:)