Portakallı hindi tarifi

Yılbaşı yemeğinizi kendi ellerinizle yapacaksanız, portakallı hindi tarifini deneyebilirsiniz.

portakalli-hindi-tarifi

Malzemeler:

- 800 gr. hindi göğüs eti

- 3 adet havuç

- 30 gr. susam

- 2 diş sarımsak

- 4 adet taze soğan

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz

Portakallı sosu için:

- 2 adet portakal

- 1 çay bardağı sıcak su

- 3 yemek kaşığı soya sosu

- Yarım limon suyu

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

- Tuz ve kırmızı biber

Hazırlanışı:

Hindi etini kuşbaşı doğrayın ve zeytinyağını tuzla karıştırıp, etlerle birlikte buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Havuçları jülyen dilimler halinde doğrayın.

Etleri havuçlarla birlikte soteleyin. Etler pişince ocaktan alın ve içerisine sarımsakları, ince kıyılmış taze soğanları ve susamı ilave edin.

Bir tencereye dilimlediğiniz portakalları ve nişasta hariç tüm sos malzemelerini koyup, 5 dakika kadar pişirin.

Ardından pişirdiğiniz sosu süzgeçten geçirin ve mısır nişastasını ilave ederek kısık ateşte sosun kıvam almasını sağlayın.

Sos ile etlerinizi harmanlayarak sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.