Düdüklüde Tavuk Tandır
Tavuk Tandır Yapımı
Malzemeler
- 1 kg. Tavuk pirzola
- 1 adet küçük soğan
Sosu için:
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
- Derin bir kabın içine, sos malzemelerinin tümünü koyup karıştırın. Pirzolaların derilerini çıkarıp sosun içine alın.
- Etleri sosa iyice bulayın ve 1 saat bekletin.
- Düdüklü tencerenin dibine etleri dizin. Üst üste gelse de sorun yok. Orta kısmına soyulmuş soğanı bütün halde yerleştirin.(Kesinlikle su koymuyoruz)
- Ocağın ayarını en yükseğe çıkarıp, tencerenin kapağını kapatın.
- Buhar çıkışı başlayınca elektrikli ocağın derecesini 3'e getirin(Benim ocağımın 6 ısı kademesi var). Düdüklünün pimini 2. kademeye getirin. Normal düdüklü tencere kullanıyorsanız pimi aşağı indirin.
- 45 dakika pişirip tencereyi ocaktan alın.
- Pimi önce 1. kademeye, daha sonra buhar çıkışına ayarlayıp kapağı açın.
- Kevgirle etleri alıp bir tavaya dizin. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirip orta ateşte arkalı önlü hafifçe kızartın. (Bu işlem tavuk etlerinin toparlanmasını ve daha lezzetli olmasını sağlıyor)
NOT: Ben tavuk etlerinin derilerini ayrı bir tencerede haşlayıp suyunu pilava kullanıyorum. Yağlı olduğu için pilav çok lezzetli oluyor.