Düdüklüde Tavuk Tandır

dsc_09471

Tavuk Tandır Yapımı

Malzemeler

  • 1 kg. Tavuk pirzola
  • 1 adet küçük soğan

Sosu için:

  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

  • Derin bir kabın içine, sos malzemelerinin tümünü koyup karıştırın. Pirzolaların derilerini çıkarıp sosun içine alın.
  • Etleri sosa iyice bulayın ve 1 saat bekletin.
  • Düdüklü tencerenin dibine etleri dizin. Üst üste gelse de sorun yok. Orta kısmına soyulmuş soğanı bütün halde yerleştirin.(Kesinlikle su koymuyoruz)
  • Ocağın ayarını en yükseğe çıkarıp, tencerenin kapağını kapatın.
  • Buhar çıkışı başlayınca elektrikli ocağın derecesini 3'e getirin(Benim ocağımın 6 ısı kademesi var). Düdüklünün pimini 2. kademeye getirin. Normal düdüklü tencere kullanıyorsanız pimi aşağı indirin.
  • 45 dakika pişirip tencereyi ocaktan alın.
  • Pimi önce 1. kademeye, daha sonra buhar çıkışına ayarlayıp kapağı açın.
  • Kevgirle etleri alıp bir tavaya dizin. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirip orta ateşte arkalı önlü hafifçe kızartın. (Bu işlem tavuk etlerinin toparlanmasını ve daha lezzetli olmasını sağlıyor)

NOT: Ben tavuk etlerinin derilerini ayrı bir tencerede haşlayıp suyunu pilava kullanıyorum. Yağlı olduğu için pilav çok lezzetli oluyor.