Sebzeli Tavuk Dolması

Sebzeli Tavuk Sarma

Malzemeler (Yaklaşık 12 kişilik)

  • 6 adet tavuk göğüs
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet haşlanmış havuç
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 7-8 dal maydanoz
  • karabiber, tuz, zeytinyağı

Terbiyesi için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

1 tatlı kaşığı sulandırılmış salça

Nasıl Hazırlanır?

  • Öncelikle tavuk göğüslerini yırtmadan inceltin. Bu işi aldığınız yerdeki kasap yapıyorsa daha iyi olur.
  • Terbiye malzemelerini bir kapta karıştırın. Tavuk filetoları bu sosa bulayın.Yarım saat bekletin.
  • Diğer malzemeleri küçük doğrayıp bir kapta karıştırın.
  • Her filetonun içine 2 yemek kaşığı kadar hazırladığınız içten koyup sıkıca sarın. Kapanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
  • Kalan garnitürü tavukların arasına yerleştirin.
  • Tavuk sarmaların üzerine sulandırılmış salça sürün.
  • 1 su bardağı kadar suyu aralarına gezdirin.
  • 200 derecelik fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Dilimleyerek servis edin.