Sebzeli Tavuk Dolması
Sebzeli Tavuk Sarma
Malzemeler (Yaklaşık 12 kişilik)
- 6 adet tavuk göğüs
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet haşlanmış havuç
- 1 adet haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarmısak
- 7-8 dal maydanoz
- karabiber, tuz, zeytinyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Hazırlanır?
- Öncelikle tavuk göğüslerini yırtmadan inceltin. Bu işi aldığınız yerdeki kasap yapıyorsa daha iyi olur.
- Terbiye malzemelerini bir kapta karıştırın. Tavuk filetoları bu sosa bulayın.Yarım saat bekletin.
- Diğer malzemeleri küçük doğrayıp bir kapta karıştırın.
- Her filetonun içine 2 yemek kaşığı kadar hazırladığınız içten koyup sıkıca sarın. Kapanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
- Kalan garnitürü tavukların arasına yerleştirin.
- Tavuk sarmaların üzerine sulandırılmış salça sürün.
- 1 su bardağı kadar suyu aralarına gezdirin.
- 200 derecelik fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişirin.
- Dilimleyerek servis edin.