Tavuklu Tantuni

Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet kapya kırmızı biber(isteğe bağlı,rengi kırmızı olmasın diyenler kullanmasın)
- 1 tatlı kaşığı salça(isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- tuz ,karabiber,kırmızı pul biber.(baharatlar isteğe bağlı)

Yapılışı
Tavuklar minnacık küpler halinde doğranıp tencerede 1 çay bardağı su ile ,suyunu çekip hafif pembeleşene kadar kavrulur.Daha sonra sıvı yağ ile birlikte yine minnacık doğradığımız soğan,sarımsak ve biberleri katıyoruz.Onlarda ölünce salça ,tuz ve baharatlarımızı katıyoruz.5 dk daha kavurduktan sonra tantunimiz hazır.
Tantuni dürümünün içine salata koymak isteyenler 3-4 yaprak marul ile küçük bir kuru soğanı sumak ve tuzlayıp kullanabilir.Tabi patates kızartması da olur.Ben ikisini de yaptım.İsteyen istediği gibi salata yapabilir.Ben hazır lavaş kullandım..Değişik bir sunum olarak da pilav ile birlikte tabakta servis edilebilir. Son bir not olarak da tantuninin renginin hafif sarı olmasını isteyen salça ve kırmızı biber kullanmayıp birazcık köri katabilir.