Beşamel Soslu Brokolili Tavuk

SÜTLÜ SOSLU FIRINDA TAVUK

Malzemeler

  • 1 küçük brokoli
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, çok az kimyon ve yenibahar
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Beşamel sos için

  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • Biraz karabiber ve tuz

Üzeri için: Kaşar peyniri

Hazırlanışı

  • Brokoliyi çiçekler halinde elinizle bölün.
  • Patates, havuç ve tavuk etlerini küp küp doğrayın.
  • Soğanı söğüşleme doğrayın. Sarmısağı soyup 4 e bölün.
  • Tuz ve baharatlar ve yağı ekleyip elinizle harmanlayın.
  • Fırın tepsisine  yayın. Sadece 3-4 yemek kaşığı kadar su ekleyin.
  • Üzerini aliminyum folyoyla kapatıp 280 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Üzerini açıp 10 dakika kadar üzerinin kızarmasını sağlayın.
  • Diğer tarafta soğanı tavaya rendeleyin. Tereyağıyla hafif pembeleştirin.
  • Unu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Süt, tuz ve karabiberi ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Koyu olursa biraz daha süt ekleyin.
  • Sosu yemeğin üzerine dökün. Biraz kaşar peyniri de serpiştirin.
  • Üzeri kızarana kadar fırında tutun.
  • Fırından aldıktan sonra tercihen pilav ve ayran veya komposto eşliğinde servis edin.