Beşamel Soslu Brokolili Tavuk
SÜTLÜ SOSLU FIRINDA TAVUK
Malzemeler
- 1 küçük brokoli
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, çok az kimyon ve yenibahar
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos için
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- Biraz karabiber ve tuz
Üzeri için: Kaşar peyniri
Hazırlanışı
- Brokoliyi çiçekler halinde elinizle bölün.
- Patates, havuç ve tavuk etlerini küp küp doğrayın.
- Soğanı söğüşleme doğrayın. Sarmısağı soyup 4 e bölün.
- Tuz ve baharatlar ve yağı ekleyip elinizle harmanlayın.
- Fırın tepsisine yayın. Sadece 3-4 yemek kaşığı kadar su ekleyin.
- Üzerini aliminyum folyoyla kapatıp 280 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
- Üzerini açıp 10 dakika kadar üzerinin kızarmasını sağlayın.
- Diğer tarafta soğanı tavaya rendeleyin. Tereyağıyla hafif pembeleştirin.
- Unu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Süt, tuz ve karabiberi ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Koyu olursa biraz daha süt ekleyin.
- Sosu yemeğin üzerine dökün. Biraz kaşar peyniri de serpiştirin.
- Üzeri kızarana kadar fırında tutun.
- Fırından aldıktan sonra tercihen pilav ve ayran veya komposto eşliğinde servis edin.