Tavuklu Şehriye Pilavı
*****TAVUKLU ŞEHRİYE PİLAVI*****
Malzemeler
- 1.5 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı su
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı mısır
- yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- Tuz, zeytinyağı
- Tencereye soğanı ve küp doğranmış havuçları alıp soteleyin.
- Tavuk etlerini küp küp doğrayıp ilave edin.
- Tavukların rengi dönünce baharatlarını atıp karıştırın.
- Şehriyeleri çok az zeytinyağıyla kavurun. (ben kavruk tadı sevdiğimiz için fazla kavurdum. Siz daha az kavurabilirsiniz)
- Şehriyelerin üzerine tavuklu harcı serin. Sıcak suyu ekleyin. Tuzunu atın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerine ince doğranmış maydanozları ekleyip 15 dakika kadar pilavı dinlendirin.
- Ayran ve turşu eşliğinde servis edin.