Tavuklu Şehriye Pilavı

*****TAVUKLU ŞEHRİYE PİLAVI*****

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı su
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı mısır
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • Tuz, zeytinyağı

Şehriye pilavı nasıl yapılır?

  • Tencereye soğanı ve küp doğranmış havuçları alıp soteleyin.
  • Tavuk etlerini küp küp doğrayıp ilave edin.
  • Tavukların rengi dönünce baharatlarını atıp karıştırın.
  • Şehriyeleri çok az zeytinyağıyla kavurun. (ben kavruk tadı sevdiğimiz için fazla kavurdum. Siz daha az kavurabilirsiniz)
  • Şehriyelerin üzerine tavuklu harcı serin. Sıcak suyu ekleyin. Tuzunu atın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Üzerine ince doğranmış maydanozları ekleyip 15 dakika kadar pilavı dinlendirin.
  • Ayran ve turşu eşliğinde servis edin.