Parmesanlı tavuk tarifi
Parmesanlı tavuk tarifi ile sofralarınız lezzet şölenine dönüşecek. Tavuğa biraz çıtırlık katarak, yemeye doyamayacaksınız.
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğüs bonfile
Pane için :
- 1 yumurta
- Un
- Galeta unu
- Tuz ve karabiber
Domates sosu için :
- 500 gr. domates rende
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3-4 dal taze fesleğen
- 2-3 dal taze kekik
- Zeytinyağı
Üzeri için:
- 100 gr. rende parmesan peyniri
- Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerini bir et dövücü ile hafifçe inceltin.
Etleri tuzlayıp, karabiber ile tatlandırın.
Bir kaba un koyun, içerisine tuz ve karabiber ekleyin.
Başka bir kaba yumurtayı kırın ve hafifçe çırpın.
Ayrı bir kaba da galeta ununu veya ekmek kırıntısını koyun.
Tavukları önce una, sonra yumurtaya en son olarak da galeta ununa bulayın.
Bir tavaya kızartmak için sıvı yağ koyup kızdırın.
Kızgın yağda panelenmiş tavukları kızarana kadar pişirin. Ardından üzerine parmesan serpin ve bir fırın kabına dizin.
200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
Domates sosu eşliğinde servis yapabilirsiniz.