Izgarada tavuk göğsü tarifi
İkbahara girdiğimiz şu günlerde bahar lezzetlerini birleştiren ızgarada tavuk göğsü tarifi, üzerindeki parmesan peyniri ile çıtırlığı da tabağınıza getiriyor. Üstü çıtır, içi sulu bu tarif konuklarınızın size teşekkür etmesini sağlayacak. Üstelik yapımı da çok kolay...
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı ince rendelenmiş Parmesan ya da kaşar peyniri
- 4 adet kemiksiz ve derisi alınmış tavuk göğsü
- 400 gr. taze patates (küp küp kesilecek)
- 140 gr. bezelye
- 1 avuç dolusu bebek ıspanak
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Izgaranızı orta sıcaklığa ayarlayın ve üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Yumurtanın beyazını tuz ve karabiber ile çeşnilendirerek bir tabakta çırpın. Parmesan peyniri rendesini bir başka tabağa koyun. Tavuk göğüslerini önce yumurta beyazına ardından parmesan peyniri rendesine batırın. Sonrasında ızgarada 10-12 dakika boyunca pişirin. Bir yüzü çıtır olduğunda çevirmeyi unutmayın.
Bu arada, patatesleri bir kapta 10 dakika boyunca kaynatın. Patateslerin haşlanmasına 3 dakika kala bezelyeleri de suya ekleyin. Ardından patates ve bezelyeleri süzün. Haşlanmış sebzeleri, ıspanak yaprakları, sirke, zeytinyağı ve tuz ile karabiberle karıştırın. Servis öncesinde tabaklarınızı hafifçe ısıtın. Sebzeleri sıcak tabaklara bölün ve üzerine tavukları yerleştirin. Hızlı, lezzetli ve çıtır ızgarada tavuk göğsünüz hazır...
Cacık soslu tavuk döner tarifi için tıklayın