Tavuk nuggets tarifi
Pratik ve lezzetli bir yiyecek arayanlar, bu tarif tam size göre... Çıtır çıtır nuggetları gecenin yıldızı hardal sosa bandırarak yemeye doyamayacaksınız.
Tavuk nuggets malzemeleri
-600 gr. tavuk göğüs eti
- Yarım su bardağı süt
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz ve karabiber
- 3 su bardağı mısır gevreği
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Hardal sos için
- Yarım su bardağı hardal
- 1 yemek kaşığı bal
Tavuk nuggets hazırlanışı
Öncelikle sütü ısıtın. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve 20 dakika bekletin.
Tavuk etlerini küçük doğrayın ve limonlu süt karışımı ile karıştırın. Üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Mısır gevreği, tuz, karabiber, toz şeker ve kırmızıbiberi mutfak robotunda toz haline gelinceye kadar çekin. Tavuk etlerini karışıma bulayın.
Fırın tepsisini yağlayıp nuggetları dizin ve kızarıncaya kadar pişirin.
Hardal ve balı bir kasede karıştırın. Nuggetları mayonez ve hardal sos ile birlikte servis yapın.